leestijd: 2 minuten.

Het komende jaar ga ik elke maand een 30 day challenge aan. In deze blog beschrijf ik elke maand welke uitdaging ik ben aangegaan en hoe die uitdaging mij is bevallen. Misschien maak ik jou ook wel enthousiast om er ook mee te beginnen.

Twee soorten 30 dagen challenges

Er zijn twee categorieën 30 day challenges. Bij de eerste bedenk je een bepaalde vaardigheid  die je gedurende 30 dagen op gaat bouwen. Door deze vaardigheid 30 dagen achter elkaar te doen word je steeds beter in die vaardigheid . Misschien vind je die vaardigheid wel zo leuk dat je die vaardigheid aan je leven toe wilt voegen.  De tweede is een challenge waarbij je juist een bepaalde vaardigheid of gewoonte af wilt leren of uit je leven weg wilt laten gaan.

Waarom zou ik een 30 day challange starten?

 1. enorme uitdaging: Als je een 30 day challenge doet ,kun je iets nieuws leren of een nieuwe gewoonte starten in 30 dagen tijd. Het is een leuke manier om kennis te maken met iets wat je nooit gedaan hebt en misschien altijd al wilde doen. Stel je voor je denkt al jaren dat je je huis op wilt ruimen. Als je er een 30 day challenge van maakt, dan ruim je bijvoorbeeld elke dag een onderdeel (kastje, lade, plank in je kast)in je huis op. Uiteindelijk heb je na 30 dagen 30 onderdelen opgeruimd.
 2. doorzettingsvermogen.Je oefent je doorzettingsvermogen want je gaat met jezelf een afspraak aan voor 30 dagen en je gaat je daar aan houden. Dat geeft na 30 dagen een heel voldaan gevoel. Als je een bepaalde activiteit 30 dagen hebt gedaan, ben je misschien ook wel gemotiveerd om je nieuwe gewoonte langere tijd voort te zetten.

Werkt een 30 day challenge wel echt?

Je vraagt je misschien af of een 30 dagen project wel echt werkt. Mijn ervaring is dat dat echt zo is. 30 dagen is namelijk kort genoeg om te kijken of de uitdaging of de verandering  leuk is , of je er mee door wilt gaan en het is niet zo lang dat het een ware strijd gaat worden om het te voltooien. Die 30 dagen zijn immers zo om.

10 voorbeelden van 30 day challenges

Om je alvast op wat ideeën te brengen voor leuke 30 day challenges hieronder een aantal voorbeelden.

 1. 30 day challenge: buikspieren
 2. 30 day challenge: boek schrijven
 3. 30 day challenge: geen suiker
 4. 30 day challenge: water drinken
 5. 30 day challenge: foto’s maken met je mobiel
 6. 30 day challenge: opruimen
 7. 30 day challenge: goed zorgen voor jezelf
 8. 30 day challenge: spullen opruimen(Minsgame)
 9. 30 day challenge: geen alcohol drinken(Dry January)
 10. 30 day challenge op de fiets naar het werk

Inspirerende filmpjes over 30 day challenges.

Ted x Talk:Matt Cutts over 30 day challenge
Matt Cutts spreekt tijdens een Ted Talk heel inspirerend over het doen van 30 day challenges. Hij vertelt hoe zijn leven positief is veranderd door het doen van challenges en roept de kijker op om zelf ook eens zo’n 30 day challenge te doen.

 

Ted x talk:Dave Cornthwaite
Dave Cornthwaite vertelt over zijn 1000 miles reizen die hij  op allerlei verschillende manieren heeft afgelegd(skateboard, zwemmend, met een paddel board enz)

Tedx Talk: Connor Grooms over 30 day challenge

Connor legt in zijn Tedx talk uit dat je snel iets kunt leren in 30 dagen door eerst informatie te zoeken, dan een plan op te stellen en je op 1 ding te concentreren.