Geen kleding kopen is deze maand geen enkel probleem.

Geen kleding kopen in de maand april is ook nu weer goed gelukt. In verband met het Corona virus raadt men aan om niet onnodig naar buiten te gaan. Het advies is om  zoveel mogelijk thuis te blijven en alleen naar buiten te gaan voor een frisse neus of voor een boodschap.  Daar hoort kleding kopen natuurlijk niet bij. Hoe vreselijk de situatie met betrekking tot het virus ook is, het helpt wel om mij aan mijn voornemen te houden.

Een optie om toch kleding te kopen is natuurlijk om dingen online te gaan bestellen, maar ook daar voel ik helemaal geen behoefte toe. Ik ben tevreden met de kleding die ik nu heb en de combinaties die ik met de kleding heb leren maken.

 

12 tips om je garderobe te herontdekken in plaats van aan te vullen met nieuwe kleding

 1. Kies een outfit uit op Pinterest en probeer deze outfit na te maken met je eigen kleding.
 2. Maak een combinatie die je nog nooit gemaakt hebt met een kledingstuk dat je altijd met plezier draagt  en een kledingstuk dat je niet zo graag aan hebt.
 3. Draag 1 kledingstuk een hele week lang, maar steeds in een andere combinatie.
 4. Ga bij het maken van een kledingcombinatie uit van mooie sjaal.
 5. Neem je schoenen als uitgangspunt voor een nieuwe combinatie.
 6. Combineer kledingstukken in 1 kleur.
 7. Doe aan color blocking en gebruik verschillende kleuren, laat je hierbij weer inspireren door foto’s op Pinterest.
 8. Draag twee verschillende prints bij elkaar.
 9. Zoek een stijlicoon uit op Pinterest en probeer de kleding van die stijlicoon na te maken met de kledingstukken die in je kast hangen.
 10. Vermaak een kledingstuk waar je niets mee kunt , zo dat je het wel weer draagt. Bijvoorbeeld: Een jurkje dat te kort is geworden wordt een shirtje, een jasje krijgt andere knopen, een lange broek wordt een korte broek.
 11. Pimp een kledingstuk waar je op uitgekeken bent, en laat je daarbij inspireren door bijvoorbeeld plaatjes op Pinterest.
 12. Verf je kleding in een ander kleurtje.Welke van de volgende tips zou jij op kunnen volgen denk je?