Afleiding in je eigen kledingkast

Deze week heb ik weer wat afleiding gezocht in mijn kledingkast. Het Corona virus houdt mij de laatste tijd behoorlijk bezig en het is fijn om even iets te doen wat werkelijk helemaal niets te maken heeft met het Corona virus en alle beperkende maatregelen.

Wintergarderobe verruild voor Lentegarderobe

Vorige week heb ik mijn wintergarderobe verruild voor mijn lentegarderobe. In eerste instantie had ik nog wat donkere kleding uit de wintergarderobe in mijn kast gehouden. Echter uiteindelijk heb ik deze kleding toch weg geborgen want ze deden iets te winters aan in combinatie met mijn lente garderobe.  

De afgelopen jaren kocht ik altijd “setjes” en combineerde ik niks met elkaar. Hierdoor raakte ik toch echt wel op deze setjes uitgekeken. Om hier iets aan te doen ben ik gaan shoppen in mijn eigen kast want ik had immers besloten om een jaar geen kleding te kopen. Uiteindelijk heb ik “nieuwe” setjes gemaakt van de kleding die ik al had, waardoor ik meer variatie in mijn kleding gekregen heb. 

Een shopavond in mijn eigen kledingkast

Deze week ben ik gestart met mijn grijze pak. Dit pak bestaat uit een colbert en een broek die ik altijd met een groen shirtje zonder mouwen combineerde. Met zo’n pak moeten veel meer combinaties te maken zijn . 

Hoe zag mijn shopavond in mijn eigen kledingkast eruit?

Ten eerste heb ik  het pak aangetrokken met alles wat ik in mijn kast had hangen, waarvan ik dacht dat ik het bij het pak aan zou kunnen. Zo heb ik combinaties gemaakt met shirts, blouses, truien en schoenen.
Ten tweede heb ik Pinterest gebruikt als inspiratiebron voor outfits met de  kleurcombinatie lichtgrijs. Deze outfits heb ik na proberen te maken met het grijze pak en kleding die ik zelf in de kast heb hangen. Deze combinaties  heb ik vervolgens op de foto gezet. Aan de hand van deze foto’s heb ik tenslotte een selectie gemaakt van wat voor mij goede combinaties  zijn.

Wat levert  zo’n shopavond in je eigen kledingkast op?

  1. Je ontdekt nieuwe combinaties en wordt daar enthousiast van. Hierdoor voel je niet de behoefte om nieuwe kleding te kopen. 
  2. Shoppen in je eigen kast is leuk en brengt je op veel ideeën, waardoor je een leuke avond hebt.  
  3. Op de foto’s die je van je kleding maakt,  zie je in één oogopslag hoe iets je staat en hierdoor kun je makkelijk beslissen of het een goede combinatie is. Je bewaart alleen de foto waarbij je meteen denkt Yes, dat staat leuk!
  4.  Pinterest als inspiratiebron laat je kleurcombinaties of combinaties met printjes zien, die je zelf niet zo snel bedenkt.
  5.  ’s Morgens hoef je niet lang te zoeken naar wat je aan gaat doen, omdat je op de foto’s kunt zien welke combinaties je leuk vond.   Het bespaart je dus tijd en frustratie.
  6. Aan het eind van de avond heb je een groot aantal combinaties. In mijn geval waren dat er 16.

Binnenkort plan ik  weer een shopavond in voor in mijn eigen kledingkast. Dan ga ik kijken wat er leuk bij mijn lila setje staat, want lila is de modekleur voor lente en zomer 2020. Tot nu toe droeg ik het steeds op de zelfde manier en ik denk dat er veel meer mogelijkheden zijn. 

Geeft shoppen in je eigen kledingkast jou ook ontspanning? Ik ben er erg benieuwd naar. Laat je het me weten?