Voorliefde voor opschrijfboekjes

Heb je dat ook? Een voorliefde voor opschrijfboekjes. Ze zijn te koop in allerlei kleuren en maten. Ik heb er inmiddels al veel aangeschaft en wat ik merk is dat ik het lastig vind om er uiteindelijk in te beginnen met schrijven. De bladzijden zijn nog zo mooi onbeschreven dat het bijna “zonde “is om er in te beginnen.

Om toch te gaan starten bedacht ik de challenge om een maand lang elke dag iets te schrijven in een notitieboekje.

10 tips om elke dag te schrijven

Uiteindelijk besluit je dan om te gaan schrijven, maar dan komt de vraag: Waarover ga je dan schrijven? Hieronder 10 suggesties om je notitie boekje mee te vullen.

  1. Blij boek: Je schrijft elke dag 3 dingen in je boekje die je gelukkig maken of waar je dankbaar voor bent. Je kunt iets schrijven over iets wat je gegeten hebt,een geur die je geroken hebt of een ontmoeting waar je blij van werd. Als je dit elke dag doet zul je merken dat de dingen waar je blij van wordt of waar je dankbaar voor bent je steeds meer op gaan vallen. Ook zul je je gelukkiger gaan voelen.
  2. Quotes: Zoek elke dag een quote die je aanspreekt. Schrijf de quote in je mooiste handschrift in je boekje of print ze uit en plak ze in het notitieboekje. Je kunt bij elke quote schrijven waarom die quote je aanspreekt en wat het zegt over jouw leven.
  3. Films: Noteer in het notitieboekje naar welke film je hebt gekeken of wilt kijken. Beschrijf met wie je de film gezien hebt of wilt gaan kijken. Wellicht kun je de film ook een cijfer geven en beargumenteren waarom de film je wel of niet aanspreekt.
  4. Boeken: Beschrijf de boeken die je heb gelezen. Wat deed het boek met je? Zou je hem aan een ander aanbevelen? Ga je nog meer van de schrijver lezen?
  5. Brieven: De brieven en kaarten die je aan anderen schrijft, schrijf je eerst in je notitieboekje. Zo kun je hier en daar nog wat veranderen aan de tekst. Als de tekst naar je zin is, kun je hem overschrijven op de kaart of in de brief. Doordat je de teksten eerst in je notitieboekje geschreven hebt, kun je altijd nog nalezen wat je geschreven hebt.
  6. Gedichten: Je hoeft niet de beste schrijver te zijn om gedichten te schrijven.Het hoeft ook niet per se te rijmen. Maak een naamdicht, elfje of sonnet. Op internet staan veel voorbeelden van dit soort gedichten.
  7. Vakantie verhalen: Schrijf tijdens de vakantie elke dag een klein stukje over wat je hebt gedaan die dag. Zo houd je de belevenissen van je vakantie vast en kun je ze later nog een keer terug lezen.
  8. Lijstjes: Je kunt het notitieboekje ook gebruiken om allerlei lijstjes te maken. Enkele voorbeelden van lijstjes: lievelingsdieren, je grootste angsten, wat je nog wilt bereiken, mensen van wie je het meeste houdt, je lievelingskledingstukken, favoriete restaurant enz..
  9. Je dag: Probeer je dag zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven.
  10.  tracking: Het is leuk om allerlei dingen bij te houden. Bijvoorbeeld: Hoeveel glazen water heb je gedronken, hoeveel uur heb je geslapen, wat heb je deze dag gegeten enz..Je kunt er voor kiezen om steeds over 1 onderwerp te schrijven, maar je kunt ook kiezen om elke dag een ander onderwerp te nemen. Ik ben benieuwd of je geïnspireerd bent . Ga jij deze challenge doen en wat ga jij  kiezen : steeds schrijven over het zelfde onderwerp of steeds een wisselend onderwerp?