Nieuwe kledingcombinaties maken is leuk

Mijn 7e week alweer waarin ik geen kleding koop en het gaat nog steeds goed. Deze week kreeg ik het boekje van Expresso binnen. Ik heb het door gekeken en zag hele leuke setjes, maar ik voelde niet de behoefte om iets te willen kopen. Dagelijks beleef ik nog veel lol aan het zoeken naar nieuwe combinaties in mijn eigen kledingkast.

10 tips om mooie combinaties te maken met je eigen kleding

Op internet struin ik de blogs met tips over het combineren van kleding af. Daarbij merk ik dat ik veel dingen al onbewust zelf bedacht heb. Hieronder de tips die ik ontdekt heb op een rij.

  1. Begin als je combinaties wilt zoeken met 1 item, bijvoorbeeld een broek en doorloop je hele kast met kleding om te kijken wat er allemaal op die ene broek staat. Doe dit niet vlak voordat je weg moet, maar op een moment dat je tijd hebt om bijvoorbeeld een hele middag bezig te zijn met het combineren. Wat mij goed bevalt is om het op een vrije zaterdagmiddag te doen. Doordat ik niet meer hoef te gaan shoppen, heb ik die middagen immers toch lekker vrij.
  2. Je maakt je combinaties spannend door verschillende wijdtes en lengtes met elkaar te combineren.
  3. Als je kiest voor 1 kleur, combineer dan verschillende stoffen met elkaar. Dit geeft een leuk effect.
  4. Combineer verschillende stijlen. Een sportieve broek met hoge hakken of een nette blouse met een spijkerjasje bijvoorbeeld.
  5. Maak je combinaties compleet met accessoires zoals een sjaal of een ketting.
  6. Heb je suggesties nodig voor je combinaties, kijk dan eens op Pinterest. Als je bijvoorbeeld een gebloemd jasje wilt combineren en je weet niet hoe. Typ dan bij de zoekopdracht : Een gebloemd jasje combineren in en je krijgt zo allerlei suggesties die jij met je bestaande kledingstukken na kunt doen.
  7. Vertrouw op je eigen gevoel en combineer er lekker op los.
  8. Als je een combinatie hebt gemaakt, leg dan de bijpassende items bij elkaar op de grond en maak er een foto met je mobiel van. Door de combinaties op de grond te leggen en dan te fotograferen bespaar je tijd en moeite. Als je al de combinaties steeds aan moet trekken kost het je veel tijd, word je er moe van en ben je het combineren snel beu.

9. Zet de foto’s die je hebt gemaakt van 1 item bij elkaar in een mapje en geef het mapje de naam van dat item. Zo kun je als je s’ morgens geen inspiratie hebt, snel in je telefoon zoeken naar suggesties voor het betreffende kledingstuk.

10. Als je een combinatie echt aan trekt, kun je een foto maken. Zo kun je zelf goed zien of de combinatie echt leuk bij je staat.

Wat denk je, heb je iets aan mijn tips en ga je het ook proberen? Laat het hieronder weten of je er wat aan gehad hebt.