Minimale hoeveelheid kleding mee op reis

In week 9 ging ik op vakantie naar Fins Lapland. Alle kleding die ik deze week zou dragen moest ingepakt worden in 1 koffer. Normaal gesproken vind ik het altijd heel moeilijk  om te besluiten wat ik mee zal nemen. Nu was het iets gemakkelijker, want ik hoefde natuurlijk alleen maar warme spullen mee te nemen. Ik heb geprobeerd om mijn koffer minimaal in te pakken.

Hieronder een opsomming van wat ik heb meegenomen.

-2 gewone broeken
-1 skibroek
-3 stuks Thermo ondergoed(broek en shirt)
-2 ski pullies
-1 dikke wollen trui
-2 fleece ski truien
-2 vesten
-1 ski jack
-2x maillot
-4 paar ski sokken
-1 paar schoenen
-1 pyjama
-ondergoed voor 7 dagen
-pantoffels
-2 paar handschoenen
-sjaal en muts
-buff

Ik had bij vertrek mijn outdoor broek, vest, en t- shirt en winterjas aangetrokken.

Hoe is weinig kleding mee op reis bevallen?

Het fijne van niet al te veel spullen mee nemen was dat mijn koffer gemakkelijk dicht ging en dat ik echt alles wat ik meegenomen had ook daadwerkelijk gedragen heb. Tijdens de vakantie kwam ik er achter dat ik de lange winterjas en de outdoorbroek die ik vorig jaar speciaal voor deze vakantie gekocht had eigenlijk niet had hoeven te kopen, aangezien mijn oude wintersportjack en –broek ook goed dienst deden. Eén van de vesten zat wat strak om mijn armen en heb ik maar 1 keer aan gehad. Dit vest heb ik na de vakantie aan mijn dochter gegeven.

Het was eerst mijn bedoeling om een donzen jack te kopen voor onder de winterjas, maar omdat ik met de challange was gestart had ik besloten  dit niet te doen en mijn oude wintersportjack hiervoor te gebruiken.  Uiteindelijk heb ik het jack niet onder de jas gedragen. Het was wel heel handig dat ik het jack bij met had want ik heb het een aantal keer gedragen onder het pak dat we van het hotel kregen. Mijn lange winterjas paste daar niet goed onder en het jack wel.
Concluderend kan ik dus zeggen dat het prima is om een minimale hoeveelheid kleding mee te nemen op reis.

 

Twee verleidingen op de mat

Deze week ben ik helemaal niet in de verleiding gekomen om kleding te gaan kopen, want er was geen kledingwinkel in de buurt van ons hotel te bekennen. Eigenlijk een gemakkelijk weekje dus. Bij thuiskomst werd het ineens wel moeilijk voor me want daar lagen twee verleidingen op de mat . Het nieuwe boekje van Expresso en  4 waardebonnen ter waarde van 25 euro van een kledingzaak waar ik altijd goed kan slagen. Het Expresso boekje heb ik doorgebladerd en meteen bij het oud papier gelegd. De waardebonnen kon ik niet zomaar bij het oud papier gooien, maar heb ze nog even bewaard. Als alles goed gaat, ga ik deze waardebonnen niet besteden dit jaar. Het voelt een beetje als een verlies, maar eigenlijk moet ik het juist zien als winst. De bonnen niet besteden heeft namelijk 3 voordelen:

  1. Mijn kledingkast wordt niet voller, waardoor ik minder keuze stress ervaar.
  2. Ik ben groen bezig , want geen kleding aanschaffen is ook geen CO2 uitstoot, water vervuiling en waterverspilling.
  3. De waardebonnen kunnen ingeleverd worden bij een besteding vanaf €100 per waardebon Als ik ze in wil wisselen, dan moet ik toch minimaal voor €300 kleding  kopen. Niets kopen levert dus een minimale besparing van €300 op.

Dus….. wat  denk je dat ik met de waardebonnen ga doen als ik deze blog geschreven heb?