Geen kleding kopen bespaart geld

Dit is al weer de laatste week van de eerste maand van mijn avontuur: 365(+1) dagen geen kleding kopen. Ik ben erg trots op mezelf want ik heb nog steeds geen kleding gekocht, terwijl er deze maand toch wel wat verleidingen waren.

De verleidingen die ik weerstaan heb

In Antwerpen bijvoorbeeld zag ik de meest waanzinnige tas , maar ik heb hem niet gekocht. De fluffy jas waar ik in mijn vorige blogs al over verteld had, heb ik ook niet gekocht en tenslotte zag ik deze week een hele mooie badjas voorbij komen, maar deze heb ik  niet gekocht. Door deze dingen niet te kopen heb ik toch deze maand €130 bespaard. Dat telt toch lekker aan!  Steeds als ik de behoefte voel om iets te kopen en het dan toch niet doe, noteer ik het bedrag . Aan het eind van de maand bereken ik wat ik toch lekker niet heb uit gegeven.

Creatief denken: Toch een “nieuwe”outfit en een “nieuwe”ketting.

Geen kleding kopen bevordert echt je creatief denken. Zo zou ik deze week een broek aan doen waar ik al een tijdje op uit gekeken was. Door het hangertjessysteem was deze broek nu echt aan de beurt. Ik droeg deze broek altijd in een vaste combinatie: (dezelfde) broek, (hetzelfde) shirt, (hetzelfde) bijpassend vest, en (dezelfde) laarsjes. Ik  ben gaan  kijken of ik met deze broek ook andere combinaties kon maken. Nou dat lukte hoor! In totaal wist ik tot 17 combinaties te komen. Die combinaties zette ik op de foto  en in mijn mobiel gezet. Vervolgens koos ik er één uit om aan te doen. Die dag had ik een verjaardag en ik kreeg zelfs een aantal complimenten over mijn outfit. Het voelde alsof ik echt iets nieuws aan had. Ik werd er echt blij van!

Twee kettingen worden een

Ook heb ik deze week een nieuwe ketting gemaakt van twee oude kettingen die ik nog had. De hanger van de ene en de (langere) ketting van de andere heb ik met elkaar gecombineerd. Ik vond de ketting zo leuk dat ik hem deze week al drie keer heb om gedaan.

Geen nieuwe jas voor Fins Lapland

Over een paar weken ga ik naar Fins Lapland. Daarvoor had ik vorig jaar al een nieuwe jas gekocht. Bij nader inzien vond ik de jas toch wat te dun. Ik had bedacht dat ik daar wel een donzen jasje onder wilde hebben. Maar ja,…..ik had besloten 365(+1)dagen geen kleding te kopen dus…ook geen donzen jasje. Hoe zou ik dat nou oplossen?  Ik ben eens in mijn kast gaan kijken en zag een wintersportjack van 10 jaar geleden hangen. Het zag er nog prachtig uit want ik heb dat jack 1 week gedragen. Ik besloot eens te kijken of dat jack onder de nieuwe jas paste en wat bleek….het gaat prima!Een donzen jasje is misschien wel iets leuker, maar ik ga maar een week naar Fins Lapland.

Hoe is het met jou? Heb jij wel eens in je eigen kast geshopt? Combineer jij je kleding ook of ben je van de vaste combinaties zoals ik altijd deed?