De kledingberg neemt af

Deze week ging er kleding het huis uit in plaats van het huis in want ik heb via marktplaats een kledingstuk en een tas verkocht en ik heb een (versleten) riempje en een imitatie leren jasje (met beschadiging) weggedaan. Verder heb ik een badjas aan mijn dochter gegeven. De badjas stond haar leuker dan mij en ik had er 4 dus ik kon er best 1 missen…..

Capsule wardrobe laat me niet los…

Het idee van een capsule wardrobe zit nog steeds in mijn hoofd. Ik bedacht dat het misschien leuk zou zijn om van de huidige winterkleding die ik heb een aantal capsules te maken.
Er zijn best een aantal kleurgroepen in mijn kledingkast, dus rondom die kleuren zou ik een capsule kunnen maken. Ik denk dat ik met mijn huidige kledingvoorraad wel 4 capsules kan maken. Met een capsule doe je ongeveer 3 maanden. Dit zou betekenen dat ik 12 maanden verder ben als ik alle kleding uit de capsules  gedragen heb. Dit betekent dat ik de winterkleren ook in de zomer zou moeten dragen, dus dat kan helemaal niet. Eigenlijk heb ik dus te veel kleding om een capsule wardrobe te maken. Dat is pas handig als je minder kleding hebt. Het combineren van kleding spreekt me wel aan, dus daar ga ik mee verder.

Kleding combinaties maken met achterblijvers

Heb je dat ook, dat je bij sommige kledingstukken niet zo goed weet welke combinaties je kunt maken of dat je uitgekeken bent op de vaste combinaties die je altijd met je kleding maakt? Deze kledingstukken blijven dan vaak als laatste in de kast hangen.(achterblijvers). Ik was gewend om “setjes”te kopen . Op het moment dat ik uitgekeken was op de setjes, dan kocht ik weer een nieuw setje. De nieuwe setjes deed ik steeds aan en de oudere setjes bleven in de kast hangen.

Om variatie in mijn kledingkeuzes te brengen, heb ik deze week met achterblijvers  heel veel verschillende combinaties gemaakt en er een foto van gemaakt. Deze foto ’s heb ik opgeslagen in mijn mobiel. Zo is er een lookbook ontstaan waarin ik kan kijken als ik inspiratieloos ben. Op deze manier ben ik veel combinaties tegen gekomen die ik nog nooit gemaakt heb. Hierdoor lijkt het alsof ik weer nieuwe kleding heb. Bij een groene broek  bijvoorbeeld, heb ik 14 combinaties  kunnen maken. Met een donker blauw colbertje heb ik 8 combinaties gemaakt . Bij het combineren viel het me op dat ik veel dezelfde dingen heb zoals bijvoorbeeld 4 zwarte broeken, 3 zwarte colberts en 3 ecru kleurige blouses. Eigenlijk heb ik op deze manier geshopt in mijn eigen kledingkast en dat gaf me veel voldoening. Het is voor mij dus niet nodig om te gaan shoppen. Wat denk je, is het aanleggen van zo’n lookbook ook iets voor jou?