Geen kleding aangeschaft

Deze week ben ik niet in de verleiding gekomen om kleding te kopen. Dat is natuurlijk niet zo moeilijk want ik heb mezelf niet aan kleding bloot gesteld. Ik ga niet naar de winkels toe en ik bekijk geen reclame van modezaken via mijn mail, omdat ik alle nieuwsbrieven heb opgezegd.

Capsule wardrobe (voorlopig) niks voor mij

Deze week heb ik veel gelezen over een capsule wardrobe. Bij een capsule wardrobe heb je een beperkte hoeveelheid kleding die allemaal bij elkaar past en die je onderling met elkaar kunt combineren. Door dit te doen creëer je meer overzicht en ga je bewuster en duurzamer met kleding om. Ik snap dat en daar wil ik uiteindelijk misschien ook wel naar toe. Het probleem alleen is, dat ik de kleding die ik in m’n kast heb hangen nog steeds heel leuk en eigenlijk niets weg wil doen. Bovendien kies je bij een capsule wardrobe 2 of 3 kleuren uit zodat er gecombineerd kan worden met elkaar, maar ik vind het juist heel leuk om de ene keer de ene kleur te dragen en een andere keer een geheel andere kleur. Het combineren van de kleding spreekt mij wel weer aan.

Hangertjessysteem en oplossingen bedenken

Met het hangertjessysteem verplicht je jezelf om alles wat je in je kast hebt te dragen. Doordat ik bepaalde dingen wil dragen die ik normaal in de kast liet hangen, ”dwing” ik mezelf een oplossing te zoeken voor kledingstukken die tot het laatst blijven hangen. Zo kwam ik er deze week achter dat mijn groene vest best stond op mijn groen gewerkte blouse. Het groen was wel net iets anders. Normaal gesproken zou ik het niet met elkaar gecombineerd hebben maar nu vond ik het gewoon goed. Ook het shirtje met een hals die ik iets te laag vond deed ik aan met een sjaal en ik ontdekte dat dat heel leuk stond. Ik was echt blij met de twee vondsten in mijn kast. Wat denk jij is het hangertjessysteem iets voor jou?