De verleiding om kleding te kopen vermijden

Geen kleding kopen is gemakkelijk als je de hele dag werkt en niet in aanraking komt met kledingzaken. Maar ’s avonds kun je natuurlijk online shoppen! Ik heb daarom alle nieuwsbrieven van modeketens opgezegd om zo niet in de verleiding te komen.

Vintage mode

Aangezien mode voor mij toch blijft trekken, heb ik deze week gegoogeld op sites zoals marktplaats en Vinted om me eens te oriënteren op de tweedehandsmarkt. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik daar(nog) niet aan toe ben. Vanuit mijn voorliefde voor het merk Expresso  ben  ik eens gaan kijken wat er op Marktplaats aangeboden wordt van dit merk. Er werd veel van de oude collectie(aantal jaar terug) aangeboden. Kleding die ik al lang verbannen had uit mijn kast werd daar aangeboden. Er werden ook kledingstukken aangeboden die ik nu nog in mijn kast heb hangen. Op die kledingstukken zijn andere mensen al uitgekeken, maar ik vind ze nog leuk.

Kledingtips op internet

Ook heb ik op de website van Lida Thiry Imago en kledingadvies gekeken(www.lidathiry.nl). Ik ben er wel drie avonden mee bezig geweest. Ze geeft in haar blogs allerlei tips en trucs over kleding, je body vorm, kleuren enz.. Door het lezen van haar blogs krijg ik allemaal ideeën om creatief om te gaan met de kledingstukken die ik nu nog in mijn eigen kast heb hangen. Eigenlijk ben ik aan het shoppen in mijn eigen kast. Dus kleding kopen is niet nodig.

Fluffy jas

Ik merkte deze week dat ik heel gemotiveerd was om niets te kopen, totdat ik vrijdag vrij had en even naar de winkel moest. Precies bij binnenkomst in de winkel hing hij daar aan een rek…… 

De fluffy jas die ik zo leuk vond! Hij was precies zoals ik hem voor ogen had. Groen met zwarte vlekken(dierenprint). Ik liep er naar toe en voelde hoe lekker zacht hij was. Op het kaartje zag ik dat hij afgeprijsd was en dat hij er ook nog in mijn maat was. Meteen dacht ik : “Zal ik hem even passen?” Terwijl ik keek waar de spiegel hing om mezelf te bewonderen, klonk er een klein stemmetje in mijn hoofd dat zei: “Met deze jas erbij heb je 17 jassen”.  Meteen hing ik de jas hing terug en ben ik naar de kaarten gelopen waar ik eigenlijk voor kwam. Nadat ik de kaart had gekocht, ben ik op mijn fiets naar huis gestapt……..inderdaad zonder fluffy jas…..

Het was echt een prachtige jas, maar ik had hem niet nodig. Dat ik hem uiteindelijk niet gekocht heb, maakt mij heel trots! De komende weken ga ik een lijstje maken van de dingen die ik wel wilde hebben, maar niet gekocht heb. Aan het eind van de maand reken ik uit wat ik bespaard heb.  Op naar week 3!